Bastuväggar och dörrar i glas

Glasväggar som används i badrum och tvättrum är inte bara rumsavdelare, de kombinerar också bastu, tvättrum och omklädningsrum till en sammanhängande helhet – till ett hemmaspa.

Bastuvägg i glas

Glasväggen mellan bastun och badrummet ger en känsla av rymd och tar fram det bästa av den stämningsfulla belysningen i bastun – det ger hela utrymmet känslan av ett hemmaspa. Med en glasvägg öppnas utrymmet upp när man stiger in i badrummet och ser den praktfulla bastun och dess stämningsfulla belysning. En glasvägg är både prisvärd och enkel att underhålla.

Glasväggarna från Sun Sauna tar även monteringen i beaktande, med glaslister och gummipackningar, justerbara gångjärn och robusta fästelement som har utformats och tillverkats för användning i bastu. Monteringen av glasväggen är enkel och slutresultatet är vackert.

Bastuväggen kan skapas med ett halvhögt glas eller med ett glas i fullhöjd. Glaset i fullhöjd som når från golv till tak, fästs i golvet med hjälp av limmade fästen så att golvets fuktspärr inte behöver punkteras, vilket också underlättar städningen. En bastuvägg i glas kräver lite mera effekt av aggregatet, detta bör tas i beaktande vid val av aggregat.

Härdat, slitstarkt, 8 mm tjockt säkerhetsglas fästs i öppningen med aluminiumlister. Listen har inga skarpa kanter där smuts kan samlas, glaslisten avslutas med en täckkåpa för att säkerställa ett vackert slutresultat. Glasen tätas och fästs med en gummitätning avsedd för detta ändamål, vilket eliminerar behovet av färgskiftande silikonfogar. Glasdörrarnas förkromade gångjärn är mycket slitstarka och deras centreringspunkt kan justeras med hög precision. Dörrhandtaget och fästena till glaset ovanför dörren är förkromade, ett långt vertikalt handtag finns även att få till dörrglaset. Det långa vertikala handtaget har tillverkats av trä på bastusidan och av krom på badrumssidan.

Bastudörrar i glas med karm i standardstorlek lagerhålls och dörrar med karm i specialstorlek tillverkas på beställning i önskad glasnyans. Dörrar utan karm och glasväggar tillverkas alltid enligt måttbeställning. Glasens standardnyanser är klart, bronsfärgat, rökfärgat. Utöver dessa finns även etsade glas (frostade glas). Leveranstiden är ca 3 veckor för glasväggar och dörrar utan karm som tillverkas enligt måttbeställning.

Bastudörr i glas

Bastudörrar i standardstorlek med karm lagerhålls i nyanserna klar, rökgrå och brons. Dörrkarmarna tillverkas av klibbal. Dörrarna har gångjärn och rullås från Abloy. Dörrhandtaget är en knopp i trä.

Bastudörrar i lager:

Bastudörr 7 x 19

Bastudörr 8 x 19

Bastudörr 9 x 19

För ett anbud på en glasvägg eller en bastu- eller våtrumsdörr med specialmått, vänligen meddela oss dörröppningens mått. Vi beaktar de nödvändiga monteringsavstånden mellan lister och glas. Du kan också begära ett anbud på en glasvägg via designprogrammet, som nås via länken nedan.

Sun Sauna har erfarenhet av över 10 000 installerade glasväggar, vi vet hur man tillverkar glasväggar!