Bastubelysning

Sun Sauna bastubelysning – Skapa en stämningsfull bastu med den senaste tekniken

Bastubelysning

Det är värt att investera i bastuns belysning. En vacker bastu ser ännu vackrare ut när den är ordentligt upplyst, det är det första man ser genom glasväggen när man stiger in i badrummet!

Indirekt ljus som reflekteras från träytan är lämpar sig bäst för att skapa stämning i bastun. I en trivsam bastu syns inte bastubelysningen. Med den fiberoptiska bastubelysningen, leds ljuset dit det behövs för stämning och säkerhet!

Den fiberoptiska belysningen är utformad för att tåla bastuns höga temperaturer och kan placeras nästan fritt i bastun, projektorn som placeras under laven ger LED-lampan en lång livslängd.

Alla våra bastubelysningsserier levereras med en högkvalitativ CREE LED-lampa, detta är den främsta och mest långlivade LED-lampan på marknaden. Den fiberoptiska bastubelysningen har en fast mekanisk dimmer.

Planeringen av bastubelysningen bör utföras i god tid så att den elförsörjning och de strömbrytare som belysningen kräver kan installeras på rätt ställen och gömmas under strukturerna.

Bastubelysning integrerad i laven

Bastubelysningen som designats av Sun Sauna är enkel att installera vid monteringen av lavarna. Om både laven och bastubelysningen kommer från oss, har ett fiberspår redan frästs in i framkanten av sittlaven på fabriken. På så sätt förblir fiberkablarna dolda i lavens ram och trillar inte i vägen vid städning.

I vår lösning kan bastubelysningens projektor och transformator enkelt installeras inne i bastun, under bänkarna, där temperaturen inte blir för hög för LED-lampan. Både projektorn och transformatorn är placerade i en värme- och stänkskyddad box (skyddsklass IP44). Lavbelysningens ljuseffekt kan justeras med den dimmer som följer med serien.

Sun Saunas bastubelysning är helt ljudlös och den moderna fiberoptiken med LED-teknologi kommer att fungera bekymmersfritt under en mycket lång tid! LED-lampan i belysningsserien är utbytbar.

Bastubelysningen kan också eftermonteras, eftersom installationen av lavbelysningen inte kräver byte av paneler.

Lavbelysningen finns även som +1-serie, där en 5 m lång fiberkabel med aggregatlins ingår. Installation av fiberoptik i taket kräver byte av takpaneler.

Bastubelysning för taket skapar stämning i bastun

I bastubelysningskollektionen finns även belysningslösningar för bastuns tak. Den fiberoptiska bastubelysningen för tak lämpar sig också som extra belysning för den fiberoptik som leds till laven. Takbelysningen kan användas som effektljus ovanför aggregatet och för ljussättning av inredning eller dekorativa stenväggar
Med större fiberserier kan du till exempel skapa en praktfull stjärnhimmel i din bastu! Den grundläggande fiberoptiska takbelysningen väljs efter bastuns storlek, vi har serier i storlekarna 1+4-, 1 +7- eller 1 +10.

Planering av bastubelysning

Belysningen av bastun bör planeras innan du påbörjar renoveringen av bastun eller byggandet av en ny bastu. Med en noggrann planering av bastubelysningen får man rummet att ”andas”. Med belysningen kan bastuns vackra detaljer framhävas och färger och former synliggöras. Planering av belysningen i tid säkerställer också tillräcklig elförsörjning och korrekt placerade strömbrytare.