Bastuvägg i glas i halvhöjd

Glasväggen ger en känsla av rymd, den ger ljus och gör din bastu till ditt eget hemmaspa!

 

Glasväggen mellan bastun och badrummet sammanfogar bastun med badrummet och skapar ett öppet utrymme!

Sun Saunas eleganta glasvägg kräver inga mörknande trästrukturer utan glasen fästs med hjälp av aluminiumlister i öppningen och gångjärnen och dörrhandtagen är kromade eller svarta. Den modellskyddade glaslisten i aluminium levereras med rätt mått för att underlätta monteringen av glasväggen. Listens rundade kanter och den avslutande täckkåpan fullbordar installationen. Alla våra glasväggar tillverkas enligt måttbeställning. Gångjärnens centrering är justerbar, så att dörren alltid sitter rätt.

En mellanvägg i glas görs antingen med ett eller två sidoglas, beroende på om dörröppningen är placerad i mitten eller i ena änden av dörrväggen. Förutom sidoglas, dörr, gångjärn, fästbeslag och knopphandtag följer ofta ett övre glas med glasväggarna som monteras ovanför dörren. Glasväggens sidoglas finns i halvhöjd eller fullhöjd. Vid användning av alternativet halvhögt glas är den nedre delen av väggen murad och kaklad och då fästs sidoglaset (sidoglasen) ovanpå den murade väggen med hjälp av en aluminiumlist. Vid användning av en mellanvägg med ett glas i fullhöjd, fästs glaset i golvet med hjälp av förkromade golvfästen som limmas i golvet med en lim- och tätningsmassa, vilket gör att golvets fuktspärr inte behöver punkteras.

Hemligheten bakom en lyckad glasväggslösning är rätta dimensioner och valet av glasets nyans. Höjden på halvhöga sidoglas ska normalt sett dimensioneras så att de börjar en bit ovanför bastulaven. Vi ger dig gärna råd om hur du kan skapa ett öppet basturum med glasvägg. Våra glaslösningar lämpar sig också för badrum, till exempel som duschvägg eller för att ytterligare öppna upp utrymmet genom att placera en glasvägg mellan badrummet och omklädningsrummet eller tvättstugan!

Asiakashyödyt